روز ایران: سیدمحمدرضا حسینی روز چهارشنبه در نشست خبری در سالن همایشهای ادارهکل دامپزشکی استان سمنان افزود: ادارهکل دامپزشکی استان سمنان عضو ستاد تسهیل و رفع موانع تولید است و با تمامی توان و همت دولت سیزدهم از واحدهای تولیدی در حوزه دامپزشکی حمایت میکند.
وی بیان کرد: اکنون ۱۳ شرکت پخش داروهای دامی، ۳۵ مرکز مایهکوبی با هدف برونسپاری خدمات طبق اصل ۴۴ قانون اساسی، ۱۲۵ واحد درمانی و خدماتی مانند درمانگاه و داروخانه دام در استان سمنان فعال است که در قبل از انقلاب چنین خدمات ارزشمندی وجود نداشت.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان تصریح کرد: هفت واحد بستهبندی و قطعهبندی گوشت مرغ و گوشت قرمز در این استان فعال که در دوره پیش از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی این خدمات وجود نداشت.
***افتتاح طرحهای دههفجر دامپزشکی استان سمنان ۳۶۰ نفر اشتغالزایی کرد
وی یادآور شد: ادارهکل دامپزشکی استان سمنان به منظور بررسی سلامت تولیدات دام و طیور از لحاظ شاخصهای خطرپذیر چهار بار در سال تولیدات دام و طیور مانند محصولات لبنی، شیر، گوشت، عسل را مورد پایش و بررسی قرار میدهند.
حسینی اظهار کرد: ۱۵ واحد تولید داروی دامی در استان سمنان فعال است که بیش از ۴۰۲ نوع انواع داروهای دامی و طیور در این واحدها تولید میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: واحد تولید مرغ لاین نژاد آرین با ظرفیت ۳۵ هزار قطعه تا ۲ سال آینده در استان سمنان به بهرهبرداری میرسد.
به جمعیتی از موجودات که بتوانند با همدیگر زندگی کنند و همه صفتهای ژنتیکی خود را به نسل های بعدی منتقل کنند، لاین گفته می شود؛ تولید مرغ لاین عالیترین سطح فناوری در صنعت طیور است که از آن مرغهای «اجدادی» سپس مرغ «مادر» و در نهایت مرغهای گوشتی و تخمگذار تولید میشود و همه ویژگیهای ذاتی مرغ از جمله میزان بازدهی آن به مرغ لاین بر می گردد.
از هر مرغ لاین حدود ۴۰ قطعه مرغ اجداد و از هر مرغ اجداد ۸۰ قطعه مرغ مادر و از هر مرغ مادر ۱۲۰ قطعه مرغ گوشتی تولید می شود؛ به عبارت دیگر از هر یک مرغ لاین دستکم بیش از ۳۰۰ هزار قطعه مرغ گوشتی تولید میشود؛ هر مرغ لاین حداقل به مدت ۲ سال قدرت باروری و بهرهبرداری دارد.
حسینی افزود: استان سمنان به دلیل اقلیم مناسب و موقعیت جغرافیایی ظرفیت خوبی برای ایجاد مرکز پرورش مرغ لاین در کشور دارد.
***افتتاح طرحهای دههفجر دامپزشکی استان سمنان ۳۶۰ نفر اشتغالزایی کرد
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان با بیان اینکه اکنون در شمال کشور مزرعه پرورش مرغ لاین وجود دارد و این استان نقش پشتیبانی از این مرکز را ایفا میکند، بیان کرد: اکنون واحد پرورش مرغ لاین نژاد آرین پشتیبان در استان سمنان فعال است.
وی بیان کرد: احیای نژاد مرغ آرین در واقع گامی ارزشمند برای خودکفایی کشور در تولید «مرغ لاین» است و استان سمنان در تلاش است در این میان نقشآفرین باشد.
حسینی گفت: تولید مرغ لاین دارای ویژگیهای خاص و منحصر به فردی است که این ویژگیها تولید آن را مشکل میکند، اما ایران جزو معدود کشورهایی است که به این فناوری دست یافته است.
***ارزآوری هشت و ۹ دهم میلیون دلاری صادرات حوزه دامپزشکی استان سمنان
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: بیش از هشت میلیون و ۹۰۰ هزار دلار محصولات و انواع فرآوردههای دامی و دامپزشکی استان از ابتدای امسال تا پایان دی ماه صادر شد.
وی اظهار کرد: استان سمنان از ابتدای فروردین تا پایان دی ۱۴۰۱ در بخشهای مختلف مانند محصولات لبنی، آلایش غیرخوراکی دام، داروهای دامپزشکی، و کرک و موی بز، طی ۷۶ محموله صادرات داشت.
حسینی ادامه داد: استان سمنان یکی از قطبهای مهم کشور در زمینه تولید داروهای دامی است و نیمه نخست امسال بیش میزان زیادی داروهای دامی از مبدا سمنان به خارج از کشور صادر شد.
وی خاطر نشان کرد: کشورهای اروپایی مانند انگلستان، ایتالیا، کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای آسایی میانه مقصد انواع محصولهای دامی و دامپزشکی استان است.
***کاهش ۷۱ درصدی کانون بیماری دام در استان سمنان
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: کانون بیماری دام در استان سمنان امسال در مقایسه با مدت مشابه کاهش ۷۱ درصدی داشت و فقط ۱۵ کانون بیماری از ابتدای امسال تا پایان دی ماه در استان شناسایی و مهار شد.
وی بیان کرد: ادارهکل دامپزشکی استان سمنان با برون سپاری خدمات و همراهی بخش خصوصی موفق به تحقق ۹۰ درصد تعهد در زمینه واکسیناسیون دام شد و پیشبینی میشود تا پایان امسال ۱۰۰درصد تعهد تحقق یابد.
حسینی با اشاره به فعالیت ۴۹۶ واحد پرورش مرغ و انواع ماکیان در استان سمنان افزود: امسال ۱۰ کانون بیماری طیور در استان سمنان شناسایی و مهار شد.
وی افزود: ۲۲ میلیون قطعه جوجهریزی از ابتدای امسال تا پایان دی ماه در استان سمنان انجام شد که ۳۰ درصد تولیدات گوشت مرغ پاسخگوی نیاز استان است و ۷۰ درصد دیگر در بازار تهران عرضه میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان سمنان گفت: ۹۸۴ واحد در زمینه تولید، عرضه و توزیع فرآوردههای دام و طیور در استان سمنان فعال است.
استان سمنان دارای یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام سبک و ۸۰ هزار راس دام سنگین است.