کد خبر: ۱۱۱۵ |
۲۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۳:۲۷
| |

نرخ بیکاری کشور ۸.۹ درصد ؛ رشد اقتصادی ۳.۶ درصد!

بر اساس نماگرهای اقتصادی بانک مرکزی نرخ بیکاری در سه ماهه دوم سال ۱۴۰۱ به ۸.۹ درصد رسید.

نرخ بیکاری کشور ۸.۹ درصد ؛ رشد اقتصادی ۳.۶ درصد!

روز ایران: نماگرهای اقتصادی از سوی بانک مرکزی اعلام شد که بر اساس این نماگرها جمعیت کشور در سال ۱۴۰۱ به ۸۴.۷ میلیون نفر رسیده که از این تعداد جمعیت شهری ۶۴.۷ میلیون نفر که ترکیب جمعیت شهری به ۷۶.۳ درصد رسیده و جمعیت روستایی به ۲۰ میلیون نفر یعنی معادل ۲۳.۷ درصد رسیده است. این ترکیب در ابتدای انقلاب برعکس بود، به‌گونه‌ای که ۷۰ درصد از جمعیت کشور ساکن روستاها و ۳۰ درصد ساکن شهرها بودند.

نرخ رشد جمعیت طبق نماگرها به ۸ دهم درصد رسیده که این علامتی برای حرکت کشور به سمت پیری و ناتوانی از جایگزینی جمعیت است. تراکم جمعیت در هر کیلومتر مربع ۵۱.۴ نفر بوده، جمعیت فعال در سه ماهه دوم ۲۶.۱ میلیون نفر و نرخ بیکاری سه ماهه دوم یعنی تابستان ۸.۹ درصد بوده است که نرخ بیکاری در مناطق شهری ۹.۶ درصد و در مناطق روستایی ۶.۸ درصد ثبت شده است.

بیکاری در بین زنان ۱۷.۲ درصد، مردان ۷.۳ درصد و جوانان ۱۸ تا ۳۵ ساله ۱۶.۳ درصد و جوانان ۱۵ تا ۲۴ ساله ۲۳ درصد بیکار بوده‌اند.

بخش خارجی اقتصاد در تابستان سال جاری نشان می‌دهد تراز حساب جاری در این مدت ۱۳ میلیارد و ۳۶۶ میلیون دلار مثبت بوده، تراز بازرگانی (حساب کالا) ۱۶ میلیارد و ۶۵۳ میلیون دلار مثبت بوده، صادرات کالا بر اساس ارزش فوب خلیج فارس ۵۰ میلیارد و ۶۵۹ میلیون دلار و واردات کالا بر اساس فوب ۳۴ میلیارد و ۶ میلیون دلار بوده است. کل بدهی خارجی پایان دوره ۶ میلیارد و ۹۰۴ میلیون دلار و میانگین نرخ دلار آمریکا در بازار بین بانکی به ازای هر دلار ۴۲۰۰ تومان بوده است.

از نظر بخش پولی شاخص‌های اقتصادی نشان می‌دهد رشد نقدینگی در تابستان امسال ۱۵.۸ درصد، رشد پول۲۹.۲ درصد، رشد شبه پول ۱۲.۳ درصد، و رشد سپرده‌های بخش غیردولتی ۱۶ درصد ثبت شده است.

در بخش واقعی اقتصاد در تابستان سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد رشد تولید ناخالص داخلی بر اساس پایه سال ۱۳۹۵ با احتساب نفت، ۳.۶ درصد و بدون نفت ۳.۱ درصد، رشد اقتصادی در تابستان صورت گرفته است.

عملکرد سه ماهه دوم امسال و قیمت‌های جاری نشان می‌دهد ارزش تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه ۲۷ میلیون و ۶۹۴ هزار میلیارد ریال بوده است. تشکیل سرمایه ناخالص ۶ میلیون و ۶۷ هزار میلیارد ریال، هزینه‌های مصرفی بخش خصوصی ۱۱ میلیون و ۸۵ هزار میلیارد ریال، و هزینه‌های مصرفی بخش دولتی ۳ میلیون و ۱۲۴ هزار میلیارد ریال بوده است.

در بازار سرمایه، ‌شاخص‌ها نشان می‌دهد که شاخص کل قیمت در پایان تابستان یک میلیون و ۳۵۵ هزار و ۲۴۱ واحد ثبت شده، ارزش سهام و حق تقدم معامله شده در تابستان به بیش از یک میلیون و ۵۲۰ هزار میلیارد ریال رسیده، و حجم سهام و حق تقدم معامله‌شده به بیش از ۳۵۰ میلیارد سهم رسیده است.

 

فارس

ارسال نظرات
غیر قابل انتشار:۰
|
در انتظار بررسی:۰
|
انتشار یافته:۰