روز ایران: بسیاری از راهحلهای سریع بهینهسازی ویندوز بهراحتی در دسترس بوده و با سریعا قابل اجرا هستند. بنابراین اگر با یک رایانه یا لپتاپ ویندوزی سر و کار دارید، توصیه میشود این ترفندها را امتحان کنید.
همانطور که استفاده از مرورگر وب که انبوهی از برنامههای افزودنی بر روی آن نصب شده، میتواند تجربه وبگردی را با کندی و تاخیر روبرو کند؛ ویندوز نیز از این قاعده مستثنی نیست و وزن ناشی از بارگیری برنامههای اضافی باعث اختلال در عملکرد این سیستمعامل میشوند. برای رفع این مشکل، با بررسی برنامههای موجود در استارتاپ و غیرفعال کردن موارد غیرضروری فورا به نتیجه مطلوب خواهید رسید.
این ترفند، بیش از آنکه جنبه عملکردی داشته باشد، یک راهکار روانی است. ویندوز با انبوهی از انیمیشنهای کوچک اجرا میشود که شاید هرگز به آنها توجه نکرده باشید، از جمله آنها میتوان به انیمیشن کوچکسازی (مینیمایز) و حداکثرسازی (ماکسیمایز) اشاره کرد.
در هنگام مشاهده انیمیشن، این احساس بهشما القا میشود که فعالیتی مازاد و زمانبر در حال رخ دادن است. بنابراین با غیرفعال کردن انیمیشنها، وظایف مختلف بهطور آنی و با سرعت بیشتری انجام میشوند. اگرچه تغییری در عملکرد فنی کامپیوتر اتفاق نمیافتد، اما بدون شک سرعت بیشتری احساس خواهد شد.
دقیقا مانند زمانیکه عملکرد گوشی شما پس از ذخیره انبوهی از عکسها و فیلمها کند میشود، کامپیوتر ویندوزی نیز چنین مشکلی را تجربه خواهد کرد. ویندوز همواره بهمقدار مشخصی فضای خالی برای عملیات روزانه، ذخیره فایلها و سایر وظایف نیاز دارد.
در صورت ذخیره حجم بالایی از داده، زمان آن فرا رسیده که از ابزارهای مدیریت فضای ویندوز (Disk Utilization) قرار دارد، بهره برده و مقداری از فضا را آزاد کنید. یکی از برنامههای مفید در این دسته، CCleaner نام دارد که با دریافت آخرین بهروزرسانی، عملکرد مفیدتری را ارائه میدهد. همچنین ارتقای فضای ذخیرهسازی و تعویض نمونه مکانیکی با SSD نیز یک راهکار دائمی و موثر برای افزایش سرعت ویندوز و مدیریت بهتر حافظه است.
اگر حافظه شما فضای خالی دارد و نیازی به لود برنامه در هنگام راهاندازی ویندوز وجود ندارد، باقی گذاشتن چنین برنامهای در حالت بلااستفاده بیضرر بهنظر میرسد. بااینحال، در صورتیکه با انبوهی از این برنامههای بیاستفاده مواجه هستید که بخش بزرگی از حافظه و استارتاپ را به اشغال خود در آوردهاند، حذف آنها راهحلی عالی برای بهینهسازی عملکرد ویندوز و بارگذاری سریعتر برنامههای موثر است.
بنابراین، علاوه بر نرمافزارهایی که نصب کردهاید، به سایر برنامههای پیشفرض و بلوتویر نیز نگاهی بیندازید. برخی از برندهای سازنده لپتاپ مانند دل یا اچپی، دستگاههای خود را با انبوهی از نرمافزارهای غیرضروری عرضه میکنند که به آنها نیاز ندارید. اگرچه پاکسازی مستقیم این برنامهها معمولا بهصورت دستی امکانپذیر است، اما در صورت مواجهه با برنامههای پیچیدهتر و غیرقابل حذف از عملکرد “Fresh Start” ویندوز استفاده کنید.
ویروسها و بدافزارهای قدیمی بهدلیل حذف فایلهای ضروری، معمولا تاثیر چشمگیری در اختلال و خرابی رایانه دارند. وجه تمایز این نوع ویروسها در مقایسه با نمونهها جدید که عمدتا برای دسترسی به منابع ساخته میشوند، خرابکاری مستقیم در عملکرد سیستم است.
از آنجاکه عملکرد اصلی رایانه بر مبنای قدرت محاسباتی و اتصال به اینترنت است، اغلب اوقات نفوذ یه بدافزار میتواند عملکرد کامپیوتر را با تاخیر مواجه کند؛ زیرا حتی در صورت استفاده از منابع سیستم نیز شخص دیگری در حال استفاده از آن است.
بنابراین توصیه میشود همواره از بهروزرسانی Windows Defender اطمینان حاصل کنید. همچنین استفاده از ابزارهای اضافی نظیر Malwarebytes نیز برای مهار و شناسایی ویروسها موثر هستند. این نرمافزار نهتنها در تشخیص نرمافزارهای مخرب عملکرد مناسبی دارد، بلکه آندسته از برنامههای معیوب که لزوما ویروسی نبوده اما باعث اختلال در عملکرد میشوند را نیز شناسایی خواهد کرد.
گجت نیوز