روز ایران: ازدواج جوانان مثل دیگر مسایل تحتتأثیر کرونا قرار گرفته که دارای تبعات مثبت و منفی است. از مهمترین آثار و نتایج مثبت کرونا در ازدواج جوانان، کاهش هزینههای ازدواج به علت عدم برگزاری مراسم عقد و عروسی است.
تعویق ازدواج به علت عدم برگزاری مراسم عقد و عروسی با هدف گذار از بحران کرونا، باعث تضعیف رابطه صمیمی زوجین و کاهش انگیزه جوانان برای تشکیل زندگی مشترک میشود.
این تعویق همینطور باعث افزایش اضطراب و نگرانی تنش جوانان به علت ابهام در مورد ارتباطات خانوادگی، اجتماعی، زندگی مشترک، برقراری روابط جنسی (در شرایط فعلی) و رعایت پروتکلهای بهداشتی است و این امر رابطه صمیمی زوجین را تحتتأثیر قرار میدهد.
کرونا نه تنها عروسی بلکه بطور تقریبی همه مرحلههای آن از خواستگاری، انجام ازمایش ها، عقد، خرید و حتی شیوه پذیرایی را تحتتأثیر قرار داده است، موضوعی که به اعتقاد متخصصان نیازمند تبیین اموزشهای به روز و مناسب با وضعیت فعلی جامعه است.
رواج ازدواجهای بی تکلف و کم جمعیت که خودبه خود بسیاری از هزینهها را هم کاهش داد، این باور را در اقشار مردم ایجاد کرد که این خود ما هستیم که در یک چرخه مستمر و بی فایده بایدها و اجبارهای زیادی در زندگی برای خویش ایجاد نموده ایم؛ به طوریکه بسیاری از مرحلههای قبل از ازدواج که باعث تحمیل هزینههای سرساماور به خانوادهها و زوجهای جوان میشود را میتوان با تغییر طرح وارههای ذهنی و تابوهای اجتماعی از سر راه برداشت.
به این معنی که تسهیل ازدواج قبل از آن که به اقدام مسوولان مرتبط شود نیازمند یک برانگیختگی اجتماعی در لایههای مختلف جامعه است.
بهترین زمان برای یک ازدواج
اینک بهترین زمان برای یک ازدواج به دور از تجمل و برو و بیای معمول است و باتوجه به بالا رفتن سِنِمان بهتر است زودتر تشکیل خانواده دهیم و معلوم نیست تا چه زمانی این شرایط کرونایی به طول انجامد.
زوجهای جوان نباید منتظر پایان شیوع کرونا برای شروع زندگی خود باشند، به هیچ وجه معلوم هم نیست که پایان شیوع کرونا چه زمانی است. در این وضعیت با توجه به ضروری بودن تداوم فرآیند ثبت ازدواج و به تبع آن ارائه خدمات سلامت زمان ازدواج، تمهیدات پیشگیرانه لازم (فاصله گذاری هوشمند) جهت حفظ سلامت زوجین و خانواده آنها و همینطور پرسنل ارائه دهنده خدمت در مراکز خدمات زمان ازدواج و دفترهای ثبت ازدواج صورت گرفته است.
چیزی از شادی ما کم نمیشود چنانچه به صورت آسان تری به خانه بخت برویم، باید یاد بگیریم با شادیهای سادهتر و کم هزینهتر هم میتوان زندگی کرد حتی چنانچه مشکل مالی هم نداشته باشیم باید این مسئله را بعنوان یک حقیقت بپذیریم و برای ایجاد تغییر تلاش کنیم.
کرونا به ما یادآوری کرد که چه قدر در حال اسراف و ایجاد الودگی در کره زمین بودیم و تنها به خوشیهای محدود خود توجه داشتیم نه به شادی به معنای رضایت درون که باید به مفهوم رضایت درون بیش از گذشته توجه کنیم.
بسیار مهم است اگر زوجی را در خانواده دارید که در انتظار هستند تا در این وضعیت زیر یک سقف بروند به آنها تأکید کنید تنها در انتظار برگزاری یک جشن برای آغاز زندگی خود نباشند بلکه شادی مفهومی فراتر از یک جشن داشتن است و باید خوشی و شادمانی حقیقی را تجربه کنند.
منبع: بیتوته