روز ایران: با آموزش طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل (شپله) در خدمتتان هستیم . هندوانه ابوجهل گیاهی بوته ای است که در شهرهای غربی ایران از جمله کرمانشاه و همدان و… رشد می کند.در این مناطق ترشی هندوانه ابوجهل (شپله) پر مصرف است . هندوانه ابوجهل علی رغم مصارفی چون ترشی هندوانه ابوجهل، دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری می باشد از جمله خواص شگفت انگیز آن می توان به بالا بردن مقاومت بدن در برابر سرما خوردگی و ضد نفخ ، تحریک و تقویت کبد ، ضد عفونی کردن کلیه اشاره نمود. این در حالی است که برخی تصور می کنند این میوه سمی و کشنده است. در ادامه طرز تهیه ترشی هندوانه ابوجهل را آموزش می دهیم.
خب دوستان عزیزم ، جهت تهیه ترشی هندوانه ابوجهل خانگی به موارد زیر احتیاج داریم :
* هندوانه ابوجهل (شپله) = به مقدار لازم
* نمک
* سرکه
* هویج
* جعفری
* سیر
* فلفل سبز
استفاده از مواد دیگر مانند نعنا خشک، گل کلم، سیب زمینی ترشی و غیره نیز می تواند به خوشمزه تر شدن و بهتر شدن ترشی هندوانه ابوجهل شما کمک کند و به سلیقه خودتان می توانید آنها را اضاافه نمایید.
طرزتهیه ترشی شپله در خانه (ترشی هندوانه ابوجهل)
نکته: اگر جعفری تازه پیدا نکردید می توانید از جعفری خشک شده هم استفاده کنید.
نکته : ظروف حاوی آب و نمک و هندوانه ابوجهل را باید در یخچال نگهداری نمایید تا آب نمک آنها را شل و وارفته نکند.
* پس از گذشت 6 روز شپله را از آب نمک خارج کنید و با آب روی حرارت ملایم گاز قرار دهید تا بجوشد زمانیکه آب جوشید آب آن را دور بریزید و مجدداْ اینکار را انجام دهید تا تلخی شپله گرفته شود.
دقت کنید : ترشی شپله یا ترشی هندوانه ابوجهل نباید زیاد بجوشد زیرا هندوانه ابوجهل خیلی نرم می شود.
* هندوانه ابوجهل را پس از آنکه جوشید بهتر است بر روی یک صافی بریزید تا آبش برود و به مدت یک ساعت صبر نمایید سپس شپله ها را در شیشه های مخصوص ترشی بریزید.
* پس از آنکه مواد ترشی ابوجهل را داخل شیشه ریختید داخل آنها سرکه بریزید و در صورت تمایل کمی هم نمک اضافه کنید و در آنرا محکم ببندید و در یخچال نگهداری کنید بعد از بیست الی یکماه ترشی ابوجهل شما آماده است ولی می توانید مدت بیشتری صبر کنید تا ترشی شما بهتر جا بیفتد.
نکته:ترشی هندوانه ابوجهل حتما باید در جای خنک نگهداری شود.
منبع: می نویسم