کد خبر: ۳۹۰ |
۲۱ آبان ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۹
| |

برای تغییر نگرش از تصویرسازی ذهنی استفاده کنید

نگرش شما به دنیا می‌تواند اثر عظیمی برای سلامت روان تان داشته باشد. همه چیز از طرز فکر ما شروع می‌شود. این طرز فکر ما است که نحوه‌ی زندگی ما را تعیین می‌کند و بنابراین می‌تواند سلامت روان ما را حفظ کند. در ادامه ۳ روش ساده به شما معرفی خواهیم کرد که با استفاده از آن‌ها می‌توانید به تدریج نگرش خود را تغییر دهید.

۳ راه ساده برای تغییر نگرش و بهبود سلامت روان

روز ایران: نگرش شما به دنیا می تواند اثر عظیمی برای سلامت روان تان داشته باشد.

همه چیز از طرز فکر ما شروع می شود. این طرز فکر ما است که نحوه ی زندگی ما را تعیین می کند و بنابراین می تواند سلامت روان ما را حفظ کند.

در ادامه ۳ روش ساده به شما معرفی خواهیم کرد که با استفاده از آن ها می توانید به تدریج نگرش خود را تغییر دهید.

۳ راه ساده برای تغییر نگرش و بهبود سلامت روان

۱- از تصویرسازی ذهنی استفاده کنید

تصویرسازی های ذهنی تان از وضعیت سلامت روان تان از اهمیت بسیار زیادی در چگونگی نگاه شما به این موضوع و نحوه ی تجربه ی آن دارد.

افسردگی، اضطراب و همه ی احساسات مشابه آن ها معمولاً بر اثر استفاده از توصیفات و تشبیهات غم زده به وجود می آیند. البته برای مواقع خاصی و همچنین برای بیان حال بد خود و اثری که بر ما دارد، لازم و مفید هستند. اما اگر تنها چیزی که استفاده می کنیم و می بینیم این تصویرسازی های تیره و تار باشد، پس نور و رنگ چطور به درون ذهن مان راه یابند؟

در بحث تصویرسازی های ذهنی از وضعیت سلامت روان، اگر ذهن خود را صحنه ی فیلمبرداری تصور کنید، افکارتان هم تصاویری خواهد بود که دوربین می گیرد.

شما کارگردان این فیلم هستید و کنترل همه چیز در دست شما است.

هر چه بیشتر از تصاویر منفی دوری کنید، رنگ و شور بیشتری امکان ورود می یابد و در نتیجه، تصاویر روشن تر می شوند و احساس کنترل بیشتری پیدا می کنید.

به خاطر داشته باشید که شما کارگردان تمرکز و تصویرسازی های ذهنی تان هستید، به همین دلیل هر چقدر دلتان می خواهد از این تصاویر بسازید، اما اجازه ندهید تیره و تار و غم زده باشند.

این تصویرسازی ها را با هیجان انجام دهید، سپس پرده ها را کنار بزنید و اجازه دهید تصویری که ساخته اید اثرش را بگذارد.

۳ راه ساده برای تغییر نگرش و بهبود سلامت روان

۲- به جای کلمات منفی از کلمات مثبت استفاده کنید

همچون تصویرسازی های ذهنی، کلماتی هم که با آن ها خود را تغذیه می کنیم، آنچه برای دیگران روایت می کنیم و آنچه برای خود تعریف می کنیم، احساس ما نسبت به خودمان را تعیین می کنند.

اگر به خودتان بگویید که آدم بی ارزشی هستید، روز خود را با نگرانی و ناامیدی آغاز می کنید.

اگر به خودتان بگویید که زیر بار این شکنجه ی ذهنی نخواهید رفت و در وجودتان عزم و اراده دارید و از آن استفاده خواهید کرد، روزتان را با شوق و اعتماد به نفش شروع خواهید کرد.

مخلص کلام اینکه اگر دائماً به خودتان کلمات و عبارت های منفی و تحقیرآمیز بگوید، احساس بسیار بدی پیدا خواهید کرد.

اما اگر به جایش، دائماً از کلمات و عبارات تشویق کننده و قدرت بخش استفاده کنید، با فکری مثبت تر و با اراده، با روز خود مواجه می شوید.

وقتی درگیر طرز فکر منفی می شوید، اینگونه با آن برخورد کنید: بس کنید و از جایگزین صحیح استفاده کنید.

مثلاً:

*الهام گرفتن به جای مقایسه
*دوست داشتن خود به جای تنفر از خود
*رضایت به جای کامل و بی نقص بودن
*شجاعت به جای ناامیدی
*شهامت به جای تندی و تلخی
*شاکر بودن به جای حسادت
*تمرکز به جای ترس
*عمل به جای نشخوار ذهنی
*اراده به جای شرم

۳ راه ساده برای تغییر نگرش و بهبود سلامت روان

۳- از حمله به خود پرهیز کنید

این عادت می تواند ریشه در کودکی یا اشتباهات مان یا احساس شرم و گناهی باشد که هم سن و سالان، پدر و مادر، جامعه یا حتی خودمان به خودمان داده ایم.

هر چقدر هم که بر روی ارتقاء و دگرگونی سلامت روان خود کار کرده باشیم، واقعیت این است که بعضی روزها کارها طبق برنامه پیش نمی رود، ناخواسته خرابکاری می کنیم، یا زبان مان می گیرد یا روی زمین می افتیم.

در این لحظات است که احساس گناه درون سرمان به ما حمله می آورد و سعی می کند که سد نگرانی را بشکند و اجازه دهد ذهن مان غرق در منفی بافی، احساس شرم و تنفر از خود شود.

باید به خود یادآوری کنیم که اشتباه کردن امری طبیعی است و همینطور نقطه ای که باید دست به انتخاب بزنیم.

ما می توانیم تصمیم بگیریم که از اشتباه خود درس بگیریم و به آموخته هایمان اضافه کنیم.

می توانیم به اشتباه مان به چشم دانشی که کسب کرده ایم نگاه کنیم و از آن به عنوان فرصتی برای توقف در مسیر خود استفاده کنیم تا نفس تازه کنیم و همه چیز را از نو بچینیم.

یا می توانیم تسلیم شدن در برابر مشکلات روانی خود و فروپاشی را انتخاب کنیم. می توانیم به اشتباه مان به چشم یک پسرفت نگاه کنیم و تمرکزمان را از دست بدهیم و دست از تلاش برداریم.

برای غلبه بر این احساسات مخرب، باید صدای بلندتر درون سرتان باشید و به خودتان یادآوری کنید که از اشتباهات تان درس های بیشتری می گیرید تا از موفقیت هایتان.

بنابراین به جای تسلیم شدن در برابر این افکار منفی، از جا برخیزید و از هر اشتباهی که می کنید و هر روز بدی که تجربه کرده اید، درسی بگیرید و به آموخته هایتان اضافه کنید.

بعد از آن، علیرغم چیزی که ترس ها و اضطراب هایتان سعی دارند به شما بگویند، بار دیگر می توانید از دانشی که کسب کرده اید استفاده کنید و از این لحظات دشوار با اطمینان بیشتری نسبت به توانایی های خود و با دید شفاف تری عبور کنید.

اینکه دیگران چه فکری می کنند را فراموش کنید و تمرکزتان را بر روی استقامت، شجاعت و شهامت خود بگذارید تا به تلاش ادامه دهید. حمله به خود نتیجه ای جز وقت تلف کردن ندارد.

به خاطر داشته باشید که تغییر نگرش امری تدریجی و یک فرآیند است

این کار به صرف وقت، صبر و تلاش نیاز دارد و به تغییر آن به چشم یک چیز غیرممکن نگاه نکنید. اصلاً اینگونه نیست.

این قدم ها و درس های کوچک هستند که طرز فکر شما را می سازند.

این واقعیت را به خود بقبولانید که این شما هستید که تمرکزتان را کنترل می کنید و این شما هستید که تصویرسازی های ذهنی تان را انجام می دهید.

خودتان را ببخشید و به زندگی و مسیری که در حال طی آن هستید فرصتی را دهید که شایستگی اش را دارند.

منبع: روزیاتو

 
ارسال نظرات
غیر قابل انتشار:۰
|
در انتظار بررسی:۰
|
انتشار یافته:۰