مواد لازم برای تهیه ماکارونی با سویا
- ماکارونی یک بسته
- سویا ۲۵۰ گرم
- سرکه یکسوم استکان
- پیاز دو عدد
- فلفل دلمهای یک عدد «اختیاری»
- سیر دو حبه
- نمک یک قاشق مرباخوری
- آبلیمو دو تا سه قاشق غذاخوری
- زردچوبه یک قاشق غذاخوری
- فلفل سیاه یکدوم قاشق مرباخوری
- فلفل قرمز یکدوم قاشق مرباخوری
- آویشن یک قاشق مرباخوری
- رنده پوست لیمو یک عدد «اختیاری»
- رب گوجهفرنگی به مقدار لازم
- نان یا سیبزمینی برای تهدیگ به مقدار لازم
طرز تهیه مایه ماکارونی
مرحله اول
اولین مرحله از طرز تهیه ماکارونی با سویا، خیس کردن سویا است. شما باید به مدت ۲۰ دقیقه آن را به همراه سرکه در آب گرم خیس کنید، سپس در آبکش بریزید و آن را کمی فشار دهید تا آب اضافه آن بیرون بیاید. این عمل را دو تا سه بار انجام دهید تا دیگر آب زردی از آن خارج نشود.
مرحله دوم
در این مرحله از تهیه ماکارونی با سویا، پیاز را نگینی خورد و تفت دهید. بعد از تغییر رنگ پیازها، سویا را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. خیلی روغن نریزید؛ چرا که سویا روغن را به خود میکشد.
مرحله سوم
در ادامه طرز تهیه ماکارونی با سویا، نوبت اضافه کردن ادویهها، سیر و پوست لیموترش است که باید به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند. در ادامه ربگوجه را هم اضافه و به خوبی هم بزنید.
مرحله چهارم
فلفل دلمهایها را نگینی خرد کرده و به مواد اضافه کنید. برای خوشمزهتر شدن مواد، آبلیمو را به همراه آب درون مواد بریزید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه با حرارت کم آرامآرام پخته تا آب آن کشیده شود.
مایه ماکارونی با سویا آماده است، آن را کنار بگذارید. نوش جان!
طرز تهیه ماکارونی با سویا
مرحله اول
در اولین مرحله از طرز تهیه ماکارونی با سویا، باید با جوش آمدن آب، ماکارونیها را نصف کنید و داخل قابلمه بریزید. در ادامه کار کمی آبلیمو، نمک و زردچوبه را به ماکارونی در حال جوش اضافه کنید.
مرحله دوم
با گذشت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه از تهیه ماکارونی با سویا، رشتهها کامل مغزپخت میشوند و آماده آبکشی هستند. آنها را در آبکش ریخته و روی آنها آب سرد بریزید. با این کار آب اضافه آن گرفته میشود.
مرحله سوم
کمی روغن در کف قابلمه بریزید و سیبزمینیهای برشخورده یا نان لواش را برای تهدیگ روی آن بچینید. سپس یک لایه ماکارونی، یک لایه مواد و کمی آویشن بریزید. این کار را تا تمام شدن ماکارونی و مواد ادامه دهید.
مرحله چهارم
در آخرین مرحله از طرز تهیه ماکارونی با سویا، اجازه دهید که ماکارونی شما به مدت یک ساعت دم بکشد تا تهدیگ برشتهای داشته باشید.
فوت و فن تهیه ماکارونی با سویا
- در طرز تهیه ماکارونی با سویا میتوانید به جای سویا از قارچ، سوسیس و پنیر پیتزا استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید ماکارونیها را به مواد مایه ماکارونی ابتدا اضافه کرده، هم بزنید و سپس دم کنید.
- پوره گوجهفرنگی بهترین جایگزین ربگوجه در تهیه مایه ماکارونی است.
- اضافه کردن ذرت و نخود فرنگی به مایه ماکارونی در خوشمزهتر شدن آن بیتاثیر نیست.
- در صورت درشت بودن سویا، باید آن را چرخ کنید یا آنقدر چنگ بزنید تا نرم و یکدست شود.
- اگر سویا دوست ندارید میتوانید طرز تهیه ماکارونی با گوشت چرخکرده را هم امتحان کنید.
در طرز تهیه ماکارونی با سویا، بهترین راهحل استفاده از ربگوجهفرنگی خانگی است، تا رنگ بهتری به مواد بدهد. شما باید بعد از سرخ کردن پیاز و سویا، رب را اضافه کنید تا خوب رنگ بگیرد. از سویی دیگر رنده کردن گوجه در ماکارونی طعم و رنگ بینظیری به آن میدهد.
بله. عصاره گوشت یا مرغ طعم بینظیری به این غذا میدهد.
پزشکان تغذیه خوردن ماکارونی را به دلیل منبع انرژی، کمچرب و قابلهضم بودن به افراد توصیه میکنند.
این غذای خوشمزه را میتوانید با چاشنیهایی مانند سالاد شیرازی، ترشی و ماست سرو کنید.