معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: هرچند با اعمال محدودیتهای کرونایی شاهد کاهش روند بیماری هستیم اما این وضعیت بسیار ناپایدار و شکننده است و مردم باید توصیههای بهداشتی را همچنان دقیق رعایت کنند تا از خطرات آن درامان باشند.
به گزارش روز ایران به نقل از روزنامه آرمان ملی ،بابک عشرتی افزود: مردم باید آگاه باشند که با عادیانگاری این بیماری، شاهد اوجگیری کرونا خواهیم بود و دوباره مواردی مانند مراجعان سرپایی، بستری و مرگ ناشی از آن افزایش خواهد یافت.این اپیدمیولوژیست با اشاره به کاهش حدود 30 درصدی مراجعات سرپایی در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت:
با اعمال محدودیتها، تعداد مراجعات سرپایی هفتگی در هفته قبل از تعطیلات اخیر حدود 7 هزار و 500 نفر بود که این تعداد در هفته قبل به حدود 5 هزار نفر رسیده که حدود 30 درصد کاهش را نشان میدهد.
عشرتی در پاسخ به این سوال که آیا تعطیلات دو هفتهای در کاهش روند بیماری کرونا تأثیر داشته است؟ گفت: تعطیلیهای دو هفتهای اخیر بر کاهش روند بیماری تأثیر داشته و در مراجعات سرپایی و بستری شاهد کاهش روند هستیم.
وی اظهار امیدواری کرد که با رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم همچنان شاهد روند کاهشی بیماری کرونا باشیم. مردم با کاهش تعداد مراجعات سرپایی، بستریها و مرگ ناشی از کرونا، نباید تصور کنند که کرونا پایان یافته و میتوانند زندگی عادی خود را داشته باشند.
شناسایی بیماران و افراد در تماس با آنان
وی، ردیابی و شناسایی بیماران و افراد در تماس با آنان را از مهمترین اولویتهای این مجموعه اعلام کرد و گفت: همکاران حوزه بهداشت دانشگاه با همراهی مجموعههایی مانند بسیج با جدیت این کار را دنبال میکنند.عشرتی از مبتلایان به کرونا تقاضا کرد با همکاران حوزه بهداشت دانشگاه همراهی مناسب داشته باشند و اطلاعات افراد در تماس با آنها را در اختیار این مجموعه قرار دهند تا شناسایی افرادی که با آنها تماس داشته و دارای علامت هستند، در اسرع وقت انجام شود.
وی افزود: با این اقدام علاوهبر شناسایی به موقع مبتلایان اعم از دارای علامت یا بدون علامت، از انتشار بیماری در جامعه جلوگیری میشود. امید است بیماران، افراد در تماس با آنان را به همکاران حوزه بهداشت معرفی کنند.
رعایت دقیق پروتکلهای بهداشتی
وی ادامه داد: با بازگشایی برخی از اصناف و حضور بیشتر کارکنان در ادارات و دستگاه از شنبه این هفته (15 آذر ماه) در بسیاری از شهرها از جمله تهران، نباید این باور در مردم ایجاد شود که بیماری کرونا تمام شده و پروتکلهای بهداشتی کمتر رعایت شود. عشرتی افزود: در کنار کارهایی که مسئولان و دستاندرکاران حوزه بهداشت باید انجام دهند که از مهمترین آن ردیابی بیماران و افراد در تماس با آنها است، مردم باید توصیههای بهداشتی مانند استفاده از ماسک، شستن دستها و فاصلهگذاری اجتماعی و حضور نیافتن در تجمعات را به دقت رعایت کنند.