روز ایران:کشک یکی از اعضای خانواده لبنیات است که کلسیم فراوانی دارد. ایرانیان از قدیم تا به حال، از کشک در بسیاری از غذاهای سنتی استفاده میکردند. در ادامه قصد داریم ۴ مدل آموزش غذا با کشک را با هم یاد بگیریم. پس برای آموزش تهیه چندین غذای خوشمزه با کشک تا انتها همراه ما باشید.
در آموزش غذا با کشک، اول از همه به سراغ محبوبترین غذا، یعنی کشک بادمجان میرویم. این غذای خوشمزه، از دیرباز همیشه در سفره ایرانیان بوده و امروزه با کمی تغییر، راه خود را به جشنها و میهمانیها باز کرده است. تارت کشک بادمجان شکل نوآورانه و جدیدی از این غذای سنتی است.
بادمجان: ۵ عدد متوسط
پیاز: ۱ عدد بزرگ
کشک : ۳ قاشق غذاخوری
نعنا داغ: ۲ قاشق غذاخوری
نان تارت آماده : به مقدار لازم
روغن: به مقدار مورد نیاز
ادویه: به مقدار مورد نیاز
بادمجانها را خوب بشویید و در آب و نمک خیس کنید تا تلخی آن گرفته شود. در مرحله بعد، آنها را داخل روغن سرخ کنید؛ البته میتوانید روی منقل هم بادمجانها را کبابی کنید. سپس داخل یک قابلمه کمی روغن بریزید و پیاز را نگینی خرد کنید.
بعد از تفت دادن پیازها، سیرها را هم به همین نحو تفت دهید تا عطر آن بلند شود. میتوانید در همین قابلمه، نعنا داغ را هم آماده کنید. حالا نوبت اضافه کردن بادمجانهاست. به همراه ادویههای مورد نظر و مقداری آب، اجازه دهید تا کمی بپزد.
بعد از حدود ۲۰ دقیقه، بادمجانها نرم میشود و باید با پشت چنگال، آنها را له کنید؛ سپس کشک را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید کمی با مخلوط بجوشد. بعد از آن گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا کشک بادمجان خنک شود.
حالا با قیف یا با یک قاشق غذاخوری داخل تارتها را از کشک بادمجان پر کنید. برای تزئین هم میتوانید کشک را داخل فریزر بگذارید تا کمی سفت شود. حالا با یک قیف روی تارت را تزئین کنید و کمی هم نعنا داغ روی آن بریزید.
غذاهایی مثل کشک بادمجان، مهمان سفرههای تمامی مردم ایران بودهاند و در حال حاضر نیز به شکل امروزی و مدرن، مانند تارت کشک بادمجان، در مهمانیها حضور دارد. اگر به دنبال یک آموزش غذا با کشک به سبک فستفودی هستید، خوراک کشک و سیبزمینی دقیقا مناسب ذائقه شما خواهد بود.
سیب زمینی: پنج عدد
کشک: یک پیمانه
سیر: پنج عدد
روغن: چهار قاشق غذاخوری
نعنا خشک: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: نصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل: به میزان دلخواه
برای تهیه ی این غذا، کافیست سیبزمینیها را به مدت چند دقیقه بپزید. در همین حین در ظرفی جداگانه نعنا خشک را در مقداری روغن تفت دهید تا آماده باشد. همچنین در ظرف اصلی خود سیر را رنده کنید و تفت دهید.
بعد از پخت سیبزمینی آن را پوره و به سیر سرخ شده اضافه کنید. فراموش نکنید که اینجا در حال آموزش غذا با کشک هستیم، پس در مرحله بعدی کشک را به همراه سایر ادویهها به غذا اضافه میکنیم. در نهایت نعنا داغ نیز اضافه میشود و همگی چند دقیقه روی حرارت اجاق باقی میمانند، تا جا بیفتد.
اگر بخواهیم از غذای سنتی با کشک صحبت کنیم، امکان ندارد که از آش رشته حرفی به میان نیاید. این غذا در فصل سرما بسیار طرفدار دارد و میتوان قدمت آن را در فرهنگ ایرانی آنقدر زیاد دانست، که به فردی که غذا را میپزد، آشپز میگویند. به همین دلیل برای آموزش درست کردن غذا با کشک باید از این غذای کهن نیز نام برد.
حبوبات آش: ۴۰۰ گرم
پیاز: پنج عدد
سبزی آش: یک کیلوگرم
سیر: چند حبه
رشته آشی: یک بسته
کشک: به مقدار دلخواه
نعنا خشک: دو قاشق غذا خوری
ادویه: به مقدار دلخواه
ابتدا باید سبزی آش را بشویید و خرد کنید. بهتر است برای صرفهجویی در زمان، حبوبات را قبل از هر کاری خیس کنید تا در زمان مورد نیاز آماده باشد. آب جوش را آماده کنید و به مدت یک ساعت حبوبات را بپزید
در این مدت میتوانید پیاز داغ و سیر داغ را آماده کنید. بعد از اینکه حبوبات آماده شد، پیاز داغ و سیر داغ را به همراه مقداری روغن به آن اضافه میکنیم و ادویهها را هم به اندازه دلخواه میریزیم؛ در نهایت نوبت به اضافه کردن سبزیها میرسد و تا دو ساعت میگذاریم با یکدیگر بپزند.
زمانی که غذا آماده خوردن شد، نوبت به اضافه کردن رشتهها و کشک میرسد. آش رشته به عنوان یک نمونه برای آموزش غذا با کشک ایدهآل است و طعم کشک در این غذا بسیار به دهن میآید.
کلهجوش که در بعضی از گویشها به آن کالجوش هم گفته میشود، یک غذای سنتی با کشک است که نزد همه اقوام ایرانی محبوبیت زیادی دارد.
پیاز: ۱ عدد بزرگ
گردوی خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری
کشک: ۲۵۰ گرم
ادویه: به اندازه نیاز
در این آموزش غذا با کشک، ابتدا پیازها را به صورت نگینی خرد و داخل روغن سرخ کنید. بعد از اینکه پیازها شیشهای شد، به آن نمک و زردچوبه اضافه کنید. بعد از آن نوبت اضافه کردن گردوهای خرد شده است. در یک ظرف دیگر، نعنا داغ را آماده و به ظرف اصلی اضافه کنید.
به اندازه دو پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید تا جوش بیاید. سپس زیر آن را کم کنید. بعد از اینکه مواد کمی جوشید، باید کشک را به آن اضافه کنید. برای بهتر حل شدن کشک میتوانید اول آن را با کمی آب گرم رقیق کنید. سپس اجازه دهید تا غذا برای مدت نیمساعت بپزد؛ بعد زیر آن را خاموش و نان خشک را در آن تیلیت کنید. حالا آماده سرو کردن است.
خبر آنلاین