روز ایران: نکتهها و ترفندهای مهمی در آشپزی وجود دارد که لازم است تمام کسانی که میخواهند یک کدبانوی تمام عیار باشند این ترفندها را بدانند.
نکته هاوترفندهای مهم در آشپزی
برای تازه شدن سبزی، آن را درآب سرد حاوی کمی آب لیمو بخوابانید
از بین بردن بوی غذا
اگر خانهی شما از بوی غذا پر شده و باعث ناراحتی خانواده میشود، از دود اسفند و یا دود خاکشیر استفاده کنید و یا با دود کردن دارچین میتوانید کاملاً بوی غذا را از بین ببرید در ضمن دود اسفند باعث ضد عفونی کردن محیط هم میشود.
چند نکته در مورد رب گوجه فرنگی
متأسفانه بسیاری از خانمها بعد از خردکردن گوجه برای درست کردن رب، آب سفید آن را دور میریزند، تا رب آنها قرمزتر شود. در صورتی که کار بسیار اشتباهی است. چون تمام املاح معدنی لازم برای بدن داخل همان آب سفید است در ضمن همین آب سفید مانع فاسد شدن رب میشود.
برای اینکه رب شما قرمز شود آب گوجه را داخل ظرف استیل بجوشانید.
روی ظرف رب کمی روغن آب شده بریزید تا دیگر کپک نزند.
خارج شدن راحت نمک از نمک پاش:
برای اینکه نمک راحتتر از نمک پاش خارج شود میتوانید چند عدد برنج خشک داخل نمک پاش بریزید.
آسیاب کردن فلفل
در نظر داشته باشید که حتماً فلفلها را در هوای آزاد آسیاب کنید. یک دستمال را چند تا زده و جلوی دهان خود بگیرید و بعد فلفلها را آسیاب کنید، و پس از آسیاب کردن، چند ثانیه صبر کنید تا ذرات فلفل ته نشین شود و بعد در آسیاب را باز کنید. چند مرتبه دستانتان را با آب و صابون بشویید. مواظب باشید دستتان به چشمتان برخورد نکند، زیرا باعث سوزش چشم شما میشود.
یک نکته در مورد زودپز
همیشه در نظر داشته باشید که نباید هرگز روی زود پزی که تازه خاموش کرده اید آب بریزید، زیرا هم خطرناک است و هم اینکار باعث میشود، زودپز شما تبدیل به دیرپز شود و دیگر زودپز شما غذا را زود نپزد.
دستگاه بخار پز در خانه
برای ساختن این دستگاه یک قابلمه را آب کرده و آبکشی روی آن قرار دهید. مقداری آب در قابلمه بریزید به میزانی که آبکش با آب برخورد نکند و حالا هر موادی را که میخواهید بخار پز کنید، روی آبکش قرار دهید. اجاق گاز را روشن کنید تا مواد غذایی شما بخارپز شود.
استفاده از گوش ماهی در کتری و سماور
کافی است چند دانه گوش ماهی را در کتری یا سماور قرار دهید، تا آهک موجود در آب را جذب کند.
جلوگیری از سیاه شدن ظروف آلومینیومی
هنگام پختن حبوبات داخل قابلمه چند قطره سرکه یا آبلیمو اضافه کنید، با اینکار هم ظرف شما سفید میماند و هم طعم حبوبات بهتر میشود.
اگر میخواهید آب سریعتر جوش بیاید
اگر عجله دارید و میخواهید آب قابلمه شما سریعتر جوش بیاید، کمی نمک به آن اضافه کنید.
سریع جوش آمدن آب سماور
اگر میخواهید آب سماور زود جوش بیاید ابتدا تا نیمه سماور را آب کنید. بعد از گرم شدن، بقیهی آب را داخل سماور بریزید.
آشپزی در خارج از شهر
اگر برای پیک نیک به خارج از شهر رفتید و اجاق برای پختن در دسترس نداشتید و خواستید از آتش برای پختن غذا استفاده کنید، برای جلوگیری از سیاه شدن ظروف میتوانید کمی خمیر ریش به ته ظرف بمالید، و روی آتش بگذارید از سیاه شدن ظروف جلوگیری میشود.
استفاده از سویا در برنامهی غذایی
همانطور که میدانید سویا مادهی غذایی بسیار خوبی است که همهی افراد بخصوص افرادی که دارای فشار خون و چربی هستند باید مصرف کنند. بعضی از افراد تمایل زیادی به خوردن سویا ندارند. برای اینکه بتوانید از سویا در برنامهی غذایی خود استفاده کنید از این روش کمک بگیرید:۵۰۰ گرم سویا را درون آب خیس کنید. بعد از چند ساعت که کاملاً سویاها خیس شدند آنها را چرخ کنید. سپس با ۵۰۰ الی ۱۰۰۰ گرم گوشت چرخ کرده مخلوط کنید و حالا آنها را بسته بندی کنید و داخل فریزر قرار دهید. با این کار سویا طعم گوشت چرخ کرده را بخود میگیرد و براحتی میتوانید از آن برای پخت غذا کمک بگیرید. در ضمن در خرجی خانه هم کمک شایانی کرده اید.
جدا کردن نان شیرینی از قالب
اگر نان شیرینی از قالب جدا نمیشود از این راه استفاده کنید:یک پارچه را داخل آب خیلی داغ فرو کنید و دور قالب شیرینی بپیچید و چند دقیقه صبر کنید، نان شیرینی از قالب به راحتی جدا میشود.
پخت غذا با حرارت ملایم
اگر شما هم از جمله خانمهایی هستید که عقیده دارید، اگر غذا با حرارت ملایم پخته شود خوشمزهتر است لازم است بدانید که گاهی این روش، نتیجه دلخواه ندارد به عنوان نمونه اگر میخواهید گوشت یا مرغ را با حرارت کم بپزید، ابتدا قطعات گوشت را در روغن تفت دهید، تا طلایی شود و اطراف آن تغییر رنگ دهد. سپس آنرا روی حرارت ملایم بپزید با طلایی کردن گوشت لایه سرخ شده محافظی برای قسمتهای دیگر گوشت میشود و از له شدن آن جلوگیری میکند. کافی است قطعات گوشت را در تابه گود یا قابلمه بچینید و آب را به آن اضافه کنید، تا یک چهارم ضخامت قطعات گوشت آب باشد. سپس با درجه حرارت متوسط در ظروف درباز یا نیمه باز بپزید گه گاهی نیز گوشتها را زیر و رو کنید و در صورت لزوم آب به آن اضافه کنید.
[طرز بریدن پنیر]نکته ۱۵- برای اینکه پنیر شما بهتر بریده شود از کارد کند استفاده کنید؛ و راه دیگر آن این است که کارد را کمی گرم کنید و سپس پنیر را برش دهید. راه دیگر اینکه با یک نخ تمیز و ضخیم مثل نخ عمامه استفاده کنید دوطرف نخ را بگیرید و از بالا تا پایین قالب پنیر بکشید. پنیر بصورت صاف بریده میشود.
نکته در مورد عسلی که شکرک زده باشد
- اگر عسل شما سفت شده و در ضمن سفید شده یا به اصطلاح شکرک زده و دیگر قابل استفاده نیست، میتوانید عسل را در ظرف دیزی یا ظرفی که در آن محکم بسته میشود بریزید بصورتی که آب داخل آن نشود حالا ظرف بزرگتر دیگری بر دارید و داخل آن آب بریزید و ظرف عسل را ایستاده درون ظرف بعدی بگذارید، اگر فکر میکنید که ظرف عسل وارونه میشود یا تکان میخورد. یک جسم سنگین روی آن بگذارید تا ثابت بماند. حالا اجاق گاز را روشن کنید تا آب جوش بیاید. با بخار آب، عسل به حالت اولیه بر میگردد و مطمئن باشید که دیگر تا تمام شدن عسل شکرک نمیزند.
جلوگیری از وارفتن کوفته
برای اینکه کوفتههای شما در آب از هم نپاشد قدری آرد و تخم مرغ به آن بیفزائید و حرارت آتش را زیاد کنید.
اگر فلفل غذای شما زیاد شد
اگر فلفل بیش از اندازه به غذایتان زده اید و خیلی تند شده است چند دقیقه قبل از آنکه غذا را از روی حرارت بردارید آب یک عدد لیمو ترش تازه را در آن بریزید و خوب هم بزنید. به طرز قابل ملاحظهای تندی غذا از بین خواهد رفت.
اگرحبوبات بی نمک شد
اگر حبوبات شما بی نمک شد هرگز نمک خشک روی آن نریزید بلکه مقدار نمک مورد نیاز را در آبجوش حل کنید. سپس داخل حبوبات پخته بریزید. نمک به همه جای حبوبات میرسد.
پخت بهتر ماکارونی
چند قاشق غذاخوری روغن داخل ماکارونی در حال جوشیدن بریزید.
۲- چند قاشق آبلیمو داخل ظرف ماکارونی در حال جوشیدن بریزید.
۳- چند قاشق آبلیمو به مایه ماکارونی اضافه کنید تا ماکارونی شما لذیذتر خوشمزهتر شدن دلمه برگ مو.
برای بهتر شدن دلمه برگ مو از چاشنی تمر هندی مخلوط با آب استفاده کنید.
راهی برای بهتر رنگ دادن زعفران
برای اینکه زعفران شما بهتر رنگ بدهد میتوانید از روش زیر کمک بگیرید:درون یک استکان کوچک به مقدار مورد نیاز زعفران ساییده ریخته ۲ قاشق غذاخوری آب جوش به آن اضافه کنید. بعد از اینکه برنج را آبکش کردید و داخل قابلمه ریختید استکان حاوی آب و زعفران را در برنج فرو ببرید. با دم کشیدن برنج زعفران هم دم میکشد و بهتر رنگ میدهد.
خوشمزهتر شدن کوکو سبزی
برای خوشمزهتر شدن کوکو سبزی از گردوی خرد شده و زرشک استفاده کنید کوکوی شما بسیار خوشمزه میشود.
راهی برای تشخیص سوسیس تازه
انگشت سبابه را بر روی سوسیس فشار دهید. بعد از برداشتن انگشت اگر بر روی سوسیس جای انگشت نماند، سوسیس تازه است.
چند نکته در مورد پخت برنج
۱-برای اینکه برنج شما سفید شود میتوانید چند قاشق ماست، داخل ظرف برنج در حال جوش بریزید.
۲- اگر برنج شما بیش از حد معمول جوش خورده بود. میتوانید ۲-۳ قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا برنج شما خراب نشود.
برای از بین بردن بوی سوختگی برنج
یک تکه نان روی برنج قرار دهید و موقع کشیدن، نان را بردارید.
۲- یک عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید پیاز بوی سوختگی را بخود میگیرد.
برای خوشمزهتر شدن شوید پلو
برای اینکه شوید پلوی شما خوشمزهتر شود میتوانید از ادویه مخصوص پلو که سبز رنگ است و (در عطاریها موجود میباشد) استفاده کنید. بعد از آبکش کردن برنج کمی ادویه لابه لای برنج بپاشید.
برای خوشمزهتر شدن شیر برنج
اگر میخواهید شیر برنج شما خوشمزهتر شود، برنج را با شیر خیس کنید. این کار باعث میشود که شیر برنج شما خوشمزهتر شود.
اگر برنج شما بی نمک شد
اگر بر اثر فراموشی برنجتان بی نمک شد اصلاً نگران نباشید، موقع کشیدن برنج مقدار مورد نیاز نمک را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با اینکار بی نمکی برنج شما رفع میشود هرگز نمک را مستقیم در روغن نریزید، زیرا نمک در روغن حل نمیشود.
اگر برنج شما شور شد
اگر قبل از آب کش کردن برنج متوجه شدید، که برنج شما شور شده است موقع آب کش کردن برنج آب بیشتری روی برنج داخل آبکش بریزید. اما اگر بعد از آب کش کردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگر چارهای برای برطرف کردن شوری آن ندارید. مگر اینکه خورش تتان را بی نمک درست کنید.
آب برنج برای بچهها
وقتی میخواهید برنج را آبکش کنید یک لیوان از آب آن را بردارید و با یکی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب برنج در صورتی که شور نباشد برای بچهها خیلی مفید است.
از بین بردن بوی نامطبوع برنج
اگر به هر دلیلی برنج خشک شما بو گرفت برنج را روی یک سطح پهن کنید. البته باید حتماً در سایه باشد تا بوی نامطبوع برنج از بین برود. زیرا اگر برنج را جلوی نور آفتاب قرار دهید باعث خرد شدن برنج میشود و برنج حالت خود را از دست میدهد و وقتی که داخل آب جوش میریزید از هم پاشیده میشود.
پخت برنج برای خانمهای کارمند
- خانمهایی هستند که بیرون از خانه کار میکنند و وقتی ظهر به خانه میآیند، فرصت پختن برنج را ندارند؛ و یا این که دوست ندارند از شب قبل برنج آماده کنند. اینگونه افراد از این روش میتوانند کمک بگیرند:صبح یا شب قبل برنج را آبکش کنند البته کمی آن را خشک بردارند، سپس ته دیگ برنج را آماده کرده و برنج را داخل قابلمه بریزند و قابلمه را داخل یخچال قرار دهند، ظهر برنج را کمی آب و روغن دهند و آن را دم کنند. تا سالاد را آماده کنند برنج هم دم کشیده است.
خوشمزهتر شدن خورش قیمه
برای اینکه خورش قیمه شما خوشمزهتر شود لپه را ابتدا خیس کنید سپس همراه گوشت تفت دهید. مزه آن بسیار خوش طعم میشود و احتیاج به جدا پختن لپه هم نیست و مطمئن باشید، که لپه با گوشت میپزد.
خوشمزهتر شدن خورش فسنجان
برای اینکه خورش فسنجان شما خوشمزهتر شود و در ضمن روغن بیشتری پس دهد، میتوانید از آب سرد استفاده کنید. در ضمن کم کم آب را اضافه کنید، تا گردوها روغن بیشتری پس دهند.
خوشمزهتر شدن خورش سبزی
برای خوشمزهتر شدن خورش سبزی از آب قلم گوسفند استفاده کنید. حتی از مغز داخل قلم برای سرخ کردن سبزی میتوانید استفاده کنید. با انجام اینکار میبینید، خورش شما چقدر لذیذتر میشود.
اگر خورش شما شور شد
اگر خورش شما شور شد اصلاً نگران نباشید. یک سیب زمینی را پوست کنده و به دو نیم تقسیم کنید سیب زمینی را داخل خورش بریزید تا کمی بجوشد. با اینکار سیب زمینی شوری غذا را بخود میگیرد.
چه موقع آبلیمو را به خورش سبزی اضافه کنید
- بهترین زمان برای اضافه کردن آبلیمو به خورش زمانی است که زیر اجاق را تازه خاموش کرده اید، اگر آبلیمو در خورش جوش بخورد رنگ خورش بر میگردد و زیبایی خود را از دست میدهد.
اگر خورش شما سوخت
- اگر خورش شما سوخت به هیچ وجه داخل آن آب نریزید بلکه خورش را به ظرف دیگری انتقال دهید. بصورتی که مواد سوختنی به ظرف دوم منتقل نشود سپس میتوانید کمی نمک و روغن و ادویه به آن اضافه کنید.
خوشمزهتر شدن ماهی
۲ ساعت قبل از سرخ کردن ماهی، ماهی را داخل آبلیمو، سرکه و یا آبغوره قرار دهید از مخلوط هر دوی آنها هم میتوانید استفاده کنید بعد از چند ساعت ماهیها را داخل آبکش قرار دهید، تا آب اضافی آن خارج شود سپس روغن را خوب داغ کنید و ماهیها را سرخ کنید با این روش احتیاج به آرد هم نیست و ماهی خوشمزه میشود.
ماهی شور
- بعضی از ماهیها بسیار شور هستند و با پلوی بی نمک هم نمیتوان آن را مصرف کرد. برای از بین بردن شوری این نوع ماهیها میتوانید از این روش کمک بگیرید:ماهیها را به مدت ۱۵ دقیقه داخل آب سرد خیس کنید، سپس با حولهی کاغذی آن را خشک کنید شوری آن گرفته خواهد شد.
از بین بردن بوی ماهی از دست
با محلول آب و سرکه، یا آب و نمک بشویید. ابتدا دستتان را خیس کنید. سپس کمی زردچوبه به تمام دستتان بمالید؛ و چند دقیقه صبر کنید سپس با آب و صابون کاملاً دستتان را بشوئید.
برای از بین بردن بوی ماهی از ظروف
برای ازبین بردن بوی ماهی از ظروف باید داخل ظرفی که میخواهیم قاشق و چنگالها را در آن بشوئیم کمی خردل بریزیم، ولی ظروف چینی را باید با مخلوط آب و سرکه بشوئیم.
تشخیص ماهی تازه
۱- چشمهای ماهی باید روشن و شفاف باشد.
۲- فلسهای ماهی باید درخشان و محکم باشد.
۳- گوشهای ماهی باید سرخ رنگ و یا صورتی باشد.
۴- انگشت اشاره را روی بدن ماهی فشار دهید، اگر اثر انگشت باقی نمانده ماهی تازه است.
زمان اضافه کردن نمک به مرغ یا گوشت
- اگر میخواهید مرغ بپزید حتماً در همان مرحلهی اول نمک را اضافه کنید مرغ شما خوشمزهتر میشود. اما برای پختن گوشت همیشه نمک را آخر اضافه کنید، زیرا اگر در ابتدا نمک را به گوشت اضافه کنید باعث سفت شدن گوشت میشود و گوشت شما دیر میپزد.
از بین بردن بوی زهم مرغ در موقع پختن
- برای از بین بردن بوی زهم مرغ میتوانید چند عدد هویج به آن اضافه کنید. با اینکار هم بوی زهم مرغ از بین میرود و هم طعم بهتری میگیرد.
کندن پرهای مرغ
برای اینکه پرهای مرغ را به راحتی از آن جدا کنید مرغ را به مدت ۱ دقیقه داخل آبجوش قرار دهید و بعد از داخل آب، بیرون آورید. به راحتی تمام پرها با دست کنده میشود.
تخم مرغ عسلی
درون ظرفی آب ریخته روی اجاق بگذارید نزدیک جوش که آمد، تخم مرغها را داخل آن گذاشته بعد از ۳ دقیقه تخم مرغها عسلی میشود اگر تخم مرغها درون یخچال باشد، زمان پخت، کمی بیشتر میشود.
راهی برای تشخیص تخم مرغ تازه
- تخم مرغی را داخل ظرف آب قرار داده اگر تخم مرغ ته ظرف ایستاده تازه است و اگر روی آب آمد تخم مرغ کهنه است.
آبپز کردن تخم مرغی که ترک دارد
اگر تخم مرغ شما ترک داشته باشد و مایل هستید آنرا آبپز کنید، بر روی محل ترک خوردگی کمی آبلیمو بمالید و بعد داخل آب قرار داده و بپزید.
جدا کردن سفیده تخم مرغ از زرده
۱- تخم مرغ را در یک قیف کوچک بشکنید سفیده از زیر قیف بیرون آمده و زرده در بالای قیف باقی میماند.
۲- با یک چاقو دور تا دور تخم مرغ را ضربه بزنید تا پوست آن از وسط جدا شود سپس آهسته سفیده را در داخل ظرف دیگری بریزید. باقی ماندهی سفیده را به پوستهی بعدی منتقل کنید. چند مرتبه اینکار را تکرار کنید. سفیده کاملاً از زرده جدا میشود.
۳- تخم مرغ را داخل یک نعلبکی بشکنید. یک استکان را بصورت وارونه روی زرده قرار داده سپس نعلبکی را در ظرف دیگر برگردانید. سفیده از زرده جدا میشود.
کف کردن سفیده تخم مرغ
اگر بخواهید سفیدهی تخم مرغ زودتر کف کند کمی نمک به آن اضافه کنید. سپس هم بزنید خیلی زودتر از موقع کف خواهد کرد.
تشخیص قابل استفاده بودن روغن داغ
- اول اینکه رنگ روغن باقی مانده از سرخ شدن باید کاملاً روشن باشد. اگر سیاه باشد قابل استفاده نیست. دیگر اینکه یک تکه نان داخل روغن بیندازید. اگر اطراف آن ذرات تیره رنگ جمع شد، روغن غیر قابل استفاده است.
از بین بردن بوی غذای قبلی از روغن
برای اینکه بوی غذای قبلی را از روغن بگیریم و طعم غذای بعدی که میخواهیم بپزیم بهتر شود، چند شاخهی جعفری در روغن بریزید کمی که سرخ شد جعفریها را دور بریزید بوی غذا از بین میرود.
جلوگیری از سوختن کره
اگر میخواهید مواد سرخ کردنی را با کره سرخ کنید، یک قاشق روغن به آن اضافه کنید، تا از سوختن آن جلوگیری شود. در ضمن موقع سرخ کردن زیر گاز را کم کنید تا از سوختن کره جلوگیری شود.
روش درست کردن سس مایونز
آرد سفید ۱ لیوان، آب ۳ لیوان، نمک ۱ قاشق
غذا خوری، شکر ۳ قاشق غذا خوری. تمام مواد را داخل ظرف ریخته روی اجاق میگذاریم تا بپزد و بصورت فرنی درآید سپس تا سرد شدن مواد صبر میکنیم، وقتی که مواد کاملاً سرد شدند ۳ عدد تخم مرغ، ۱ قاشق چای خوری خردل و ۱ لیوان روغن مایع به آن اضافه کنید و داخل مخلوط کن بریزید و یا با همزن بزنید. البته هرچه روغن آن بیشتر باشد سس شما سفتتر میشود، در ضمن روغن زیتون برای اینکار بهتر است.
استفاده از ماست چکیده به جای سس
همانطور که میدانید مصرف زیاد سس برای سلامتی مضر است در ضمن افرادی که میخواهند رژیم بگیرند نمیتوانند از سس استفاده کنند برای همین منظور بهتر است که بجای سس از ماست چکیده استفاده کنند با این کار هم سالاد شما خوشمزه میشود و هم دیگر نگران چاق شدن خود نیستید.
خوشمزهتر شدن سس
برای اینکه سس مخصوص سالاد شما خوشمزهتر شود از آب پرتقال یا آب نارنج تازه استفاده کنید. به این صورت که آب پرتقال یا نارنج را گرفته و با سس سالاد مخلوط کنید میبینید که سس شما چقدر خوشمزهتر میشود.
سس مایونز زیاد
اگر مایونزی را که در تن ماهی ریخته اید مقدار آن زیاد شده است میتوانید از نان خشک کمک بگیرید. مقداری نان خشک را خرد کنید و داخل تن ماهی بریزید. نانها با مایونز مخلوط شده و طعم ماهی به خود میگیرد.
تشخیص شیر خالص از شیر ناخالص
برای اینکه متوجه شوید که شیر خالص است یا ناخالص از روش زیر کمک بگیرید:
-مقداری از شیر داغ را در ظرفی بریزید و بگذارید تا سرد شود و سرشیر ببندد وقتی سرشیر گرفت، آن را از روی شیر بردارید. اگر شیر به سرشیر چسبید شیر، خالص است. ولی اگر شیر به راحتی از سرشیر جدا شد با آب مخلوط شده است.
نشانه شیر خوب
شیر طبیعی دارای طعم و شیرینی خاصی است، شیرهای ترش و یا شور، طبیعی و سالم نیستند شیر خوب از لحاظ رنگ، سفید مایل به زرد است.
رفع بوی سوختگی از شیر
اگر شیر شما سوخت و بوی سوختگی بخود گرفت ظرف شیر را داخل آب سرد بگذارید و به اندازه ۱/۸ قاشق چای خوری نمک به آن اضافه کنید.
جلوگیری از سررفتن شیر
شیرهای غیر پاستوریزه را حتماً ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بجوشانید.
۱-برای اینکه شیر شما سر نرود میتوانید از شیر جوشهای مخصوص استفاده کنید. اگر چنین ظرفی در اختیار ندارید دور تا دور ظرف البته قسمتهای بالای آنرا با کمی روغن یا کره چرب کنید. اینکار مانع از سررفتن شیر میشود.
۲-می توانید قاشق بزرگ چوبی یا ملاقه درون شیر قرار دهید بطوریکه دسته آن روی لبهی ظرف باشد.
۳-می توانید سنگ کوچکی به اندازهی گردو را تمیز با آب و مایع ظرف شویی بشوئید و بعد داخل ظرف شیر بیندازید مانع از سر رفتن شیر میشود.
۴-اگر شعلهی اجاق کم باشد و شیر به آرامی و با حرارت ملایم بجوشد، احتمال سررفتن آن بسیار کم است.
۵-در پوشهای توری یا مشبک نیز از سررفتن شیر جلوگیری میکند. از این روش برای گرفتن سرشیر هم میتوانید استفاده کنید.
جلوگیری از ترک خوردن سیب زمینی
اگر میخواهید هنگام پختن، سیب زمینی شما ترک نخورد، قبل از پختن قدری کره یا روغن روی سیب زمینی بمالید. نه تنها ترک نمیخورد، بلکه طعم بهتری هم پیدا میکند.
رفع پلاسیدگی سیب زمینی
اگر سیب زمینی خام شما بر اثر گذشت زمان یا هر علت دیگر نرم و پلاسیده شده است، آنها را بمدت نیمساعت درون آب سرد بریزید. دوباره سفت شده و تازگی خود را باز خواهد یافت.
روش پخت سریع سیب زمینی
برای اینکه سیب زمینیها سریعتر پخته شود یک جسم نوک تیز داخل آن فرو کنید. تا سوراخ شود، سپس داخل آب جوش سیب زمینیها را بپزید سریعتر پخته میشود.
روش سرخ کردن سیب زمینی
بهترین روش برای سرخ کردن سیب زمینی این است که ظرف گودی را انتخاب کرده و تا نیمهی آن روغن بریزید، بعد از گرم شدن روغن سیب زمینیهای خلال شده را داخل آن ریخته بدون اینکه آن را هم بزنید منتظر بمانید، بعد از چند دقیقه سیب زمینیها روی روغن قرار میگیرد. آن را بردارید و مقداری دیگر سیب زمینی داخل روغن بریزید. به همین صورت تمام سیب زمینیها را سرخ کنید، روغن آن سفید است و برای پخت مواد دیگری هم میتوانید از آن استفاده کنید.
سرخ کردن بادمجانها
- بعد از اینکه بادمجانها را در آب نمک قرار داده وآنها را خوب شستشو دادید و خواستید آنرا سرخ کنید، روی قاچهای بادمجان یک خراش بدهید تا سریع سرخ میشود.
وقتی بادمجانها را درون روغن گذاشتید قبل از اینکه سرخ شود مرتب وارونه کنید با اینکار هم زودتر سرخ میشود و هم روغن کمتری مصرف میشود.
سالم ماندن بادمجانها
ابتدا بادمجانها را بصورتی پوست بکنید که کلاه آن از بادمجان جدا نشود. فقط برگهایی که روی بادمجان آویزان شده از آن جدا کنید و حالا بادمجانها را از قسمت باریک آن از بالا تا پایین دو نیم کنید. بعد از این کار بادمجانها را برای چند ساعت داخل مخلوط آب و نمک قرار دهید تا تلخی آن از بین برود. سپس آنها را خوب آب بکشید تا شوری آن نیز از بین برود و حالا تمام بادمجانها را سرخ کنید و یکی یکی بصورت ایستاده داخل ماهی تابه قرار دهید، بصورتی که کلاههای آن بطرف بالا باشد. حالا گوجه و یا اگر مایل باشید، گوشت پخته شده را وسط تابه و روی بادمجانها بریزید و روی اجاق بپزید. میبینید که بادمجانها سالم و زیباتر میشوند و راحت داخل بشقابها قرار میگیرند؛ و برای برداشتن بادمجانها از قسمت باریک آن کمک بگیرید.
ترد شدن کلم قرمز
اگر میخواهید، از کلم قرمز برای سالاد استفاده کنید وکلمها سفت هستند برای ترد شدن کلم قرمز از این دو روش استفاده کنید:روش اول:مقداری آب داخل ظرف ریخته و روی اجاق بگذارید. دو قاشق غذا خوری سرکه به آن اضافه کنید کلمها را خرد کنید و داخل آب جوش و سرکه بریزید. بعد از دو جوش آنها را داخل آبکش بریزید، تا آبش خارج شود و در ضمن خنک شود میبینید که چقدر ترد و خوشمزه میشود. روش دوم:می توانید کلم خرد شده را در ظرف فلزی ریخته و برای چند دقیقه داخل فریزر قرار دهید بسیار ترد میشود.
منبع: نمناک