روز ایران:در ادامه با ۱۰ ماده غذایی مفید برای دندان ها آشنا می شویم:
چای سبز حاوی «پلیفنل» به عنوان یک آنتیاکسیدان گیاهی است که از آسیب دندانها و ایجاد حفره دهانی و بیماریهای لثهای پیشگیری میکند. چای سبز برای رفع بوی بد دهان نیز موثر است و از رشد باکتریهای ایجدکننده ی بوی بد دهان، جلوگیری میکند. چای سبز، همچنین دارای مقداری فلوراید است که مانع از خراب شدن مینای دندان میشود.
شیر و ماست بدون مواد شیرینکننده، برای دندان مفید است. چرا که دارای اسیدیته پایینی بوده و از تخریب تدریجی دندان که پوسیدگی نام دارد، پیشگیری میکند. شیر، منبع غنی از کلسیم است که حافظ سلامتی دندان است و همانطور که میدانیم، جزء اصلی و مهم دندان و استخوان است.
پنیر با کربوهیدرات پایین، کلسیم و فسفات بالا، فواید بسیاری برای دندان دارد. این ماده غذایی،PH دهان را متعادل میکند و به حفظ و بازسازی مینای دندان کمک میکند و با تولید بزاق، باکتریهایی که باعث ایجاد حفره دندانی و بیماری لثه میشود را از بین می برد.
میوههای مختلف مانند سیب، توتفرنگی، مرکبات و به ویژه کیوی، حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C است. این ویتامین به منزله سیمانی است که دیواره سلولها را محکم نگه میدارد و برای سلامتی بافت لثه از اهمیت خاصی برخوردار است و اگر بدن به حد کافی این ویتامین را دریافت نکند، طبق نظر محققان، شبکه کلاژن در لثه سست شده و با مستعد شدن لثهها برای پذیرش باکتری، موجب ابتلا به بیماری پریودنتال می شود.
کدو حلوایی، هویج، سیب زمینی و بروکلی مملو از ویتامین A بوده و برای تشکیل مینای دندان وجود این ویتامین بسیار ضروری است. علاوه بر این، سبزی ترد، لثهها را تمیز کرده، باعث تحریک آنها نیز میشود.
پیاز دارای ترکیب ضد باکتری قوی، به نام گوگرد(سولفور) است. طبق نظر محققان، بیشترین خاصیت پیاز، زمانی است که به صورت خام و پوست کنده استفاده شود.
با نوشیدن آب، کمک میکنیم تا لثهها مرطوب بماند و مواد غذایی که لای دندانها گیر کرده و تجزیه شده و در نهایت باعث بوی بد دهان شده است، شسته شده و از بین برود.
خوردن کرفس به دلیل بافت این سبزی و نیاز به زیاد جویده شدن، به سلامت دندانها کمک می کند. کرفس موجب تولید بزاق بیشتری در دهان میشود که این سبب از بین رفتن باکتریهای بد دهان میشود. همچنین کرفس موجب تمیز شدن فواصل بین دندانها میشود.
دندانهای سالم نتیجه مصرف نان سفید و دانه کنجد، به ویژه برای کودکان است. دانه کنجد مانع از تشکیل پلاکهای دندانی شده و به ساخت عاج دندان کمک میکند. دانه کنجد همچین به دلیل اینکه سرشار از کلسیم است، به حفظ تراکم استخوان و دندان هم کمک شایانی میکند.
گوشت گوساله، جوجه و کباب ترکی و تخم مرغ حاوی فسفر فراوان است. کلسیم با کمک ویتامین D و فسفر موجب تقویت استخوانها و دندانهای ما میشود. این مواد معدنی با پیشگیری از پوسیدگی دندان به سلامت دندانهای ما کمک میکند.
بهداشت نیوز