مهم نیست قهوه را کجا و در چه فصلی از سال میخورید، بو و طعم تند آن، سالها خاطره برایتان زنده میکند. یکی از ۱۲ نوشیدنی بر پایه اسپرسو، ریسترتو است که نسبت به آن طعم شیرینتری دارد. ایتالیاییها این چکیده خوشمزه را «محدودشده» میگویند.
دانههای قهوه گرما و سرما نمیشناسند، کافی است که عطر آن بلند شود تا شما را به سوی خود بکشاند. بیشتر قهوهها بر پایه اسپرسو سرو میشوند، یکی یک شات و دیگری دو شات. در میان آنها، دانههای موکا با آن طعم خاکی و شکلاتی خود، نظر بسیاری از قهوه دوستان را به خود جلب کرده است.
در دنیای قهوههای مختلفی که بر پایه اسپرسو تهیه میشوند مانند لاته، لاته ماکیاتو و کاپوچینو، قهوههای اسپانیایی مانند اسپرسو کورتادو دارند جایگاه خودشان را در دل قهوه دوستان پیدا میکنند. البته این قهوه را در هر کافیشاپی پیدا نمیکنید اما جای نگرانی نیست. با دنبال کردن این دستور میتوانید قهوه کورتادوی خوشمزه را در خانه تهیه کنید و از آن لذت ببرید.
لاته ماکیاتو یا شیر لکهدار شده که ترجمه اسم ایتالیایی به فارسی این نوشیدنی گرم است نوشیدنی دیگری بر پایه اسپرسو است.. تهیه لاته ماکیاتو در منزل کار آسانی است و مثل آموزش لاته، کاپوچینو و کارامل ماکیاتو با استفاده از سه ماده اصلی یعنی قهوه اسپرسو، شیر فوم گرفته شده و فوم شیر انجام میشود.